anders

Goedendag beste dhr/mvr,

Laat ik beginnen met aan te kaarten dat ik er niet zeker van ben of mijn vraag/situatie/probleem hier wel thuis hoort. Mocht dit niet het geval zijn, dan toch bedankt voor het doorlezen en dan hoor ik graag waar ik wel met mijn vraag terecht kan.

Om een duidelijk overzicht te krijgen van de situatie ga ik eerst even terug in de tijd. Ik heb een relatie van 4 jaar achter de rug (15 – 20e levensjaar, momenteel 24 bijna 25). In deze relatie ben ik veel gemanipuleerd tot zelfs het moment dat als ik niet naar haar luisterde ze zich zelf zou verdrinken in zee. Wat ze vervolgens dus ook direct geprobeerd heeft (heb haar uit het water gesleurd, gelukkig is het niet zover gekomen). Dit voorbeeld was tegen het einde van de relatie, het ging uit en een maand later lag ze in bed met 1 van mijn betere vrienden. Ook op het gebied van seks ging het in het begin van die relatie super, maar later wou zij alleen nog maar harder en harder en kon ik niet voldoen aan haar vraag waardoor ik zelfs erectiestoornissen kreeg). Zoals u zich misschien wel kunt voorstellen heeft dit allemaal redelijk wat littekens bij mij achter gelaten.
Na 4 jaar zelfhulpboeken, psycotherapeut en een ‘natuurgeneeskundig therapeut’ verder lag mijn leven redelijk op de rails. Zelfstandiger en zelfverzekerder dan ik ooit geweest was (op sexueel gebied na, die hoop had ik al opgegeven). Vorig jaar zomer een dame tegengekomen en die was en is nog steeds geweldig. In het begin op de roze wolk, weer wel oude patronen tegen gekomen zoals mezelf voorbij lopen maar na enige zelfreflectie is dit ook een stuk verbeterd. Zelfs op sexueel gebied ging het goed. (zij is alleen niet aan de pil, en we doen het onveilig omdat het mij nog niet gelukt is om een stijve te houden met condoom. Ik weet dat het niet goed is, voor het zingen de kerk uit maar we werken er aan voor zover het gaat).
Maar goed, nu dus het probleem. We zijn 10 maanden bij elkaar en de afgelopen maanden heeft zij het erg druk gehad met het afronden van haar studie. Dat gaat niet goed, en de afstand tussen haar en mij is groter aan het worden of tenminste aan het veranderen. Alleen nog seks wanneer zij dat wilt, mag met mijn handen niet meer tussen haar benen zitten en steeds minder vaak seks. Maar ook op sociaal vlak, het is alsof we meer een normale ‘vriend / vriendin relatie’ krijgen dan echt een koppel zijn. Van mijn kant is de verliefdheid er nog zeker maar ik merk dit natuurlijk wel van haar kant. We hebben het er over gehad, en ze bevestigd dat het ook voor haar zo is. Beide vinden we het zonde om dit zo kapot te laten gaan. Alleen heeft ze het aankomende maand echt te druk om eraan te werken. Want het is volgens haar ‘het gevoel’ wat ze terug moet krijgen.

Kijkende naar mijn verleden, verwijt ik mezelf van alles. Ook al zegt ze dat het niet mijn schuld is, en het spijt haar dat ze mij zo een pijn doet omdat ik niks verkeerd doe. Het maakt mij erg onzeker, zelfs zo onzeker dat ik hier nu aan het schrijven ben 🙂

Goed het verhaal is al lang genoeg. Graag hoor ik een reactie, vragen om eventueel de situatie te verduidelijken en eventuele mogelijkheden om dit aan te pakken.

Met vriendelijke groeten,

Itsjustme

Post Author:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *