seksualiteit

Goedendag,
Ik weet niet zo goed waar ik mijn vraag kan stellen, vandaar zo. Ik ben een jonge vrouw van 24 maar heb mijn hele leven al psychische problemen. Op dit moment gaat het heel goed met me en heb nu een serieuze relatie. Ik weet alleen en merk het nu weer dat een aantal seksuele handelingen heel moeilijk zijn. Dit niet omdat ik nare ervaringen heb, maar omdat ik het niet kan verdragen ‘Ik verdien het niet’, ‘ik mag niet genieten’, ‘ik ben vies’, ‘ik ben een slet’… etc. Dit zijn dingen waar ik nog steeds mee aan het werk ben in therapie, aangezien mijn zelfbeeld nog steeds slecht is.

Ik zoek eigenlijk manieren om wel seks te hebben met mijn vriend, zonder dat ik ‘machteloos’ ben. Ik vind het verschrikkelijk wanneer hij mij wil beffen, aangezien ik dan niets bij hem kan doen. Dat maakt me machteloos en dan komen de negatieve gedachtes weer op. Maar hij wil het heel graag en op zich vind k het ook prima, maar niet als ik niets bij hem kan doen op dat moment. Want dan heb ik tijd om te denken en te voelen.

Hebben jullie een tip wat ik op die momenten kan doen? Is er bijvoorbeeld een manier waarop hij mij kan beffen maar waarop ik hem ook wat lekkers kan geven? Het zogenoemde standje 69 voel ik me heel ongemakkelijk bij, aangezien mijn zelfbeeld dus slecht is en een vriendin ooit heeft uitgelegd dat iemand dan aardig wat uitzicht heeft op je bilnaad. Dat lukt me dus niet op die manier.

Ik hoor het graag….
Alvast bedankt.
Ilona

Post Author:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *