kans op onvruchtbaarheid bij chlamydia

Dag meneer/mevrouw,
Ik heb me zonet geregistreerd op deze site. Ik zie dat er bij leeftijd 40 staat, maar dat klopt niet, ik ben namelijk 22. Ik mail voor advies, omdat ik me verschrikkelijk zorgen maak. Ik heb al drie jaar last van bruine afscheiding en na verschillende testen kwam er niets uit. Ik heb een andere pil gekregen hiervoor, maar na verloop van tijd kwam de bruine afscheiding weer terug. Omdat ik ook wat last had van anale irritatie stelde ik aan mijn dokter voor om ook op gonorroe te testen (uit de chlamydia test van vorig jaar mei was niets gekomen). Hij gaf echter aan dat met twee bedpartners in mijn leven de kans op deze soa minimaal was, toch hebben we voor de zekerheid een uitstrijkje gemaakt. Nu heeft mijn huisarts ook per toeval chlamydia opnieuw aangekruist. Tot mijn verbazing heb ik woensdag te horen gekregen dat ik chlamydia heb. Ik begreep niet hoe dat kon, want voor de test en na de test van vorig jaar heb ik dezelfde sekspartner gehad (overigens heb ik deze nu al 3 maanden niet meer). Toen ik hem opbelde biechtte hij op dat hij in december met een getrouwde vrouw naar bed is geweest, zonder condoom. Mijn wereld stortte echt in. Ik dacht echt dat ik hem kon vertrouwen en heb hem ook vaak gevraagd of we niet met condoom moesten doen, maar hij verzekerde me altijd dat hij nooit met iemand anders naar bed ging en dat het veilig was. Ik voel me nu echt bedrogen; ik heb er nu dus 7 maanden mee rondgelopen.
Ik heb nu een hele grote angst dat dit mijn vruchtbaarheid heeft aangetast, want 7 maanden is niet niks. Mijn kinderwens (voor over een paar jaar als ik een goede partner heb gevonden) is enorm groot. Hoe groot is de kans dat ik er nu iets aan heb overhouden? Is dat ook te onderzoeken? Ik las op internet dat vruchtbaarheidsonderzoeken eigenlijk pas worden gedaan als je een jaar lang hebt geprobeerd kinderen te krijgen, maar ik kan echt niet zoveel jaar iedere dag en nacht in onzekerheid en angst blijven zitten. Kunt u misschien iets vertellen over de kans dat het doorgestegen is en/of dat ik PID heb (gehad)? En kan ik nu ook nog eileideronsteking hebben of is dit nu zeker over (nu ik antibiotica heb genomen)?

Sowieso wil ik met deze vragen ook nog naar de huisarts, maar ik wil even wachten aangezien ik dan meteen een controle-kweek kan laten doen. Ik kan niet te vaak naar de huisarts aangezien mijn moeder dan vragen gaat stellen . Onlangs heb ik ook een nieuwe dokter gekregen en ik heb vervelende dingen met deze nieuwe dokter meegemaakt (ze vond het bv niet nodig om mij morningafterpil geven, terwijl ik in de eerste week mijn pil was vergeten en gemeenschap had gehad). Ik zie er daarom heel erg tegenop op deze vragen aan haar te stellen en vertrouw haar ook niet echt.
Excuses voor de lange mail, hopelijk kunt u mij wat meer informatie kunt geven over de kansen.

Vriendelijke groeten,
Zonne-bloem

Post Author:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *