Morning-Afterpil gehad, daarna voorvocht kans?

Geachte heer/mevrouw,

19 november, (gisteren dus) heb ik de morning-afterpil gebruikt nadat er enigszins onveilige seks is voorgekomen. Ik moest 18 november beginnen met een nieuwe pilstrip en die heb ik die avond (vast avondtijdstip) gewoon genomen, zo ook die van 19 november (samen met de morning-afterpil). Vanaf
11 tot 18 nov. Was ongeveer mijn menstruatie-week en dat is goed verlopen, maar in dat weekend dáárvoor heb ik penicilline gekregen voor hersenvliesontsteking. Er is mij door het behandelende ziekenhuis niet verteld dat de pil dus onbetrouwbaar is. (Daar moest ik zelf achterheen!)

Nu hebben mijn vriend en ik veilig seks gehad op 20 november 2009, maar is er waarschijnlijk toch enig voorvocht bij mij binnengekomen (Zeker weten doe ik het niet, maar uitgaande van de ergste situatie).

Nu is mijn vraag aan u of ik nu alsnog een verhoogde kans heb op zwangerschap? Ik heb mijn pil dus trouw ingenomen, zit in mijn eerste week, maar waarschijnlijk is deze minder betrouwbaar door de penicilline. Verder heb ik de 19e een morning-afterpil gebruikt na seks waarbij voorvocht vrijkwam in mij en hebben we daarna altijd een condoom gebruikt, behalve bij het ‘voorspel’, waar dus misschien voorvocht bij kwam.

Mocht ik een goede kans hebben op een zwangerschap, zou u mij dan enige adviezen kunnen geven over hoe nu verder?

Ik hoop dat u mij hierbij kunt helpen, met vriendelijke groet,

Iris Bulsing

Post Author:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *