De eerste keer seks

Op seksenzo.info krijgen wij veel vragen binnen over de eerste keer. Hoe gaat dat nu zo’n eerste keer? Kun jij  je daarop voorbereiden en hoe?

De eerste keer seks is meestal heel spannend, zowel voor mannen als voor vrouwen. Daarnaast is de eerste keer ook bijzonder. Het is daarom het fijnst als je de eerste seks hebt met iemand die jij ook echt bijzonder vindt en bij wie jij je op je gemak voelt, het is al spannend genoeg tenslotte.

De eerste keer kan heel onverwacht zijn, of juist gepland, als je bijvoorbeeld voor het eerst bij elkaar blijft slapen en dit ook van te voren besproken hebt. Natuurlijk kan je ook bij elkaar blijven slapen zonder dat je seks hebt.

Seks is iets wat je heel geleidelijk opbouwt. Als je net wat met elkaar hebt, begin je meestal met zoenen, dit gaat geleidelijk over in tongzoenen. Na een tijdje kan dit overgaan in elkaar strelen: eerst op niet zo spannende plekken, bijvoorbeeld over zijn/haar rug, kriebelen in haar haar of in zijn nek. Wat de een heerlijk vindt, daar krijgt de ander misschien de kriebels van. Let dus goed op wat jij en die ander fijn vinden en wat juist niet. Dit is ook heel belangrijk voor een volgende stap, waarbij je elkaar op wat spannendere plekken gaat aanraken, zoals de binnenkant van zijn bovenbenen, of bij haar borsten. Het klinkt misschien niet zo heel romantisch, maar bespreek met elkaar dat als je iets niet wilt de ander daar dan ook gelijk mee stopt.

Zo kan je dus steeds een stapje verder gaan, wat uiteindelijk kan leiden tot de eerste keer seks hebben met elkaar. Blijf hierbij je grenzen aangeven.

Voordat je de eerste keer seks hebt, is het goed om je voor te bereiden. Heb je vragen over de eerste keer? Dan kan je bijvoorbeeld op de chat komen van seksenzo.info. Dat kan elke maandag tot en met donderdagavond van 19-21 uur.

Heb je al gedacht aan anticonceptie? Ook van de eerste keer kan je namelijk zwanger worden! Het meest veilig is het om een condoom en een ander anticonceptiemiddel, zoals de pil te gebruiken. Denk je dat je binnenkort voor de eerst keer seks gaat hebben? Ga dan alvast langs je huisarts of kom langs op een Sense spreekuur voor een pilrecept.

WIST JE DAT…? De gemiddelde leeftijd waarop er voor het eerst gezoend wordt 14,4 jaar is? Voor het eerst strelen is dat 15,2 en voor aftrekken/ vingeren 16,3 jaar. De eerste keer seks ligt al jaren rond de 17,1 jaar.

Post Author: Admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *