De jeugd van nu

 

Beleef jij als  jongere  seksualiteit nu zo anders dan vroeger? Heeft de jeugd van nu eerder seks? Wat is nu tegenwoordig van invloed op jouw seksuele gedrag als jongere?

In diverse onderzoeken blijkt dat de jeugd vroeg aan seks beginnen. Maar wat is nu eigenlijk vroeg? Het blijkt dat tegenwoordig jongeren meer ervaring hebben met seks dan pak weg 20 jaar geleden. Maar ze beginnen er niet vroeger aan.

In de leeftijd van 12 tot 14 jaar worden vaak de eerste stapjes op het gebied van seks gezet. Je begint met elkaar een beetje aftasten. Een beetje kussen, tongzoen en elkaar ontdekken zowel boven als onder de kleding. Ook begint dan vaak de ontdekking van je eigen lichaam. Je zult dan je eerste ervaring op doen met masturberen. In de leeftijd van 14 tot 16 wordt vaak de stap gezet naar orale seks en penetratie. 

Maar wat is er dan anders vergeleken met 20 jaar geleden? Tegenwoordig is seks niet meer iets wat achter gesloten deuren plaatsvindt. Overal zie je seks. Vroeger moest je als jongere veel meer opkomen voor je rechten. Er mocht minder thuis en ook was er veel minder aanraking met seks. Op tv werd het veel minder getoond of als er dan toch iets van seks op tv was, moest je naar de keuken.

Tenslotte is er nog de vrijheid van het internet. Hier kan je veel meer contacten opdoen en experimenteren, zonder je echte identiteit bloot te geven. Het voordeel is dat je veel informatie kan vinden over seks, maar daar schuilt ook een gevaar.

Een voorbeeld hiervan is de “bedofshame” op twitter. Het idee is om stiekem een foto van je slapende onenightstand te maken en deze vervolgens op internet te plaatsen. Je kunt jezelf erbij op zetten, liefst met je duim omhoog om aan te geven hoe vermakelijk je het vindt om je korte termijnverovering met de rest van de wereld te delen. Geef jezelf daarom ook niet letterlijk bloot, want je circuleert jaren op internet.

WIST JE DAT …? Op het eiland Mangaia in de Stille Oceaan jongens vanaf hun dertiende seksuele opvoeding van een oudere vrouw krijgen. De aandacht gaat hier vooral uit naar voorspel en orale seks. De jongens leren ook dat een vrijpartij minstens vijftien minuten moet duren en dat de vrouw hierbij twee tot drie keer een orgasme moet hebben. 

 

 

Post Author: Admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *