Echte mannen hebben ook gevoel

Mannen zijn van nature stoer of moeten stoer zijn. Alles draait om presteren. Wie verdient meer, is sterker, heeft de grootste… auto, kan het verste pissen en heeft de meeste vrouwen gehad? Mannen zijn sterk, stoer, sexy maar zelden teer en gevoelig. In onze westerse cultuur staat gevoeligheid min of meer gelijk aan zwakheid.

Gelukkig komt er langzaam aan wat verandering in dit afgezaagde beeld. Mannen mogen tegenwoordig ook hun gevoeligheid uiten. Een goed voorbeeld is de opkomst van de zogenaamde Metroman of metroseksueel. Dit is een heteroseksuele man met veel aandacht voor zijn kleding en haardracht en gebruik maakt van cosmetica. Daarnaast is hij vaak geïnteresseerd in kunst en cultuur en kan hij ook zijn emotionele kant regelmatig tonen.

Een goed verzorgde man heeft vandaag de dag bij de meeste vrouwen ook de voorkeur boven een stereotiepe man. In de slaapkamer is deze cultuurverandering nog niet tot iedereen doorgedrongen. Zowel mannen als vrouwen volgen daar de eeuwen oude patronen van de sterke man die zijn vrouw (moet) veroveren. Heel lekker allemaal, maar je kunt de rollen best een keer omdraaien. 

Iedereen heeft weleens gehoord van de erogene zones van de vrouw, maar wist je dat een man ook gevoelige plekjes op zijn lichaam heeft? Hoewel de erogene zones van man tot man verschillen, kun je in het algemeen stellen dat de billen, de binnenkant van de dijen, de mond, de hals, de oren, de borstkas, tepels, de navel, de voetzolen en de prostaat gevoelig zijn voor erotische prikkels.

Hoe kun jij de gevoelige plekjes van je vriend prikkelen? Begin heel eenvoudig met een voetmassage bijvoorbeeld dit kan een man tot grote hoogten doen stijgen. Oren zijn bij de meeste mannen gevoelig. Als je er zachtjes in blaast, aan knabbelt of likt kan dat hem een prettig gevoel geven. Zijn hals kan ook een gevoelig lichaamsdeel zijn. Erover strelen, kusjes geven of likken kunnen een man tot grote opwinding brengen.

Ook de rest van zijn lichaam heeft punten waarmee je lustgevoelens kunt aanwakkeren. Laat hem genieten van je aanraking. Langs zijn tepels, zijn onderbuik en zijn navel. Met strelen en likken kan je de opwinding opbouwen. Ook zijn handpalm is gevoeligheid. Kriebel hem op zijn handpalm, of leg zijn hand op een warm plekje van je eigen lijf om hem te laten voelen en genieten.
Streel zachtjes over de binnenkant van zijn dijen of masseer een beetje. Af en toe zijn penis aanraken, maakt het nog opwindender. Hij kan het heerlijk vinden als je zijn billen streelt, masseert of likt.
 
Voor gevorderden en liefhebbers is er de prostaat. Je kunt de prostaat stimuleren door je middelvinger (met glijmiddel) in de anus te laten glijden. Druk zacht met de vinger richting de penis. Doe dit net voor en tijdens de ejaculatie.

WIST JE DAT…? Echte mannen roze dragen? Roze wordt pas sinds de 20ste eeuw geassocieerd met meisjes, Barbie heeft daar mede voor gezorgd. Voorheen had deze kleur een sterk en mannelijk imago. Blauw, de kleur van de maagd Maria, was toen vrouwelijk.

Post Author: Admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *