Heftige hersens

Heb jij weleens willen weten hoe het nu komt dat je jaloers bent? Of waarom je homo of hetero bent?

Antwoorden hierop kan je vinden in het boek “Heftige Hersens” van wetenschapsjournalist Mark Mieras en striptekenaar Jan Bart Dieperink. Geen saai wetenschappelijk boek, maar een boek waarin in stripvorm en makkelijke taal wordt uitgelegd waar dit vandaan komt.

Goed nieuws: het ligt niet aan jezelf, het ligt aan je hersenen! Geef je ouders maar de schuld. Weinig begrip van je ouders als je uit de kast komt? Of je homo of hetero bent wordt al bepaald voor je geboorte, nog tijdens de zwangerschap.

In het boek volg je een aantal hoofdpersonages; verschillende jongeren die worstelen met zaken als verliefdheid, jaloezie, hun lichaam en de eerste keer. Het boek laat zien wat er dan in je hersenen gebeurt. Een leuke manier om eens anders naar jezelf en anderen te kijken en dus ook leuk om eens aan je ouders te laten zien. Dit boek is geen gezeur over pubers, maar licht alles juist positief toe.

Nog zo’n leuk weetje uit het boek: meiden kunnen tijdens het zoenen al aan de geur van de jongen herkennen of het een goede match is.

Post Author: Admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *