Het mooiste liefdesgedicht

Laat eens op een andere manier weten hoeveel je van je vriend(in) houdt, met een gedicht

Vandaag is het nationale gedichtendag. Gedichten kunnen gemakkelijk ingewikkelde gevoelens verwoorden. In de liefde wordt het gedicht vaak gebruikt om verborgen verlangens en intense gevoelens te uiten. Een liefdesgedicht kan zowel het geluk als het verdriet van de liefde bespreken. En ze bestaan in alle soorten en maten. Kort en krachtig, lang en dragend, op rijm of niet.

Hieronder één van onze favorieten. Het heet “ik draag jouw hart met mij”, geschreven door E.E. Cummings. Al vanaf jonge leeftijd hield hij zich bezig met het schrijven van gedichten. Zijn eerste gepubliceerde collectie gedichten kwam uit toen hij 28 jaar oud was. Naast gedichten heeft Cummings ook kinderboeken en korte verhalen geschreven. Daarnaast was hij een verdienstelijk kunstschilder.

ik draag jouw hart met mij (ik draag het in mijn hart )ik heb het altijd bij
(overal ga jij met mij mee, mijn lief; en wat er ook gebeurt door mij alleen komt door jou, mijn liefste)

ik vrees geen noodlot (want jij bent mijn lot, mijn zoet) ik wil geen wereld (want schoonheid jij bent mijn ware wereld) en jij bent het om het even wat een maan altijd betekende en om het even wat een zon ook altijd zal zingen ben jij

hier is het grootste geheim dat niemand kent (hier is de wortel van de wortel en de kiem van de kiem en de hemel van de hemel van een levensboom; die hoger groeit dan de ziel kan hopen of de geest kan bevatten) en dit is het wonder dat de sterren in hun baan houdt

ik draag jouw hart (ik draag het in mijn hart)

WIST JE DAT…? In de film In Her Shoes dit gedicht bij het huwelijk van één van de hoofdrolspelers wordt voorgelezen door Cameron Diaz? Zij speelt de zus van de bruid die hiermee haar dyslexie overwint.

Post Author: Admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *