Wat kun je aan seksuele problemen doen?

Als de seks even wat minder gaat dan eerder, hoeft er niet meteen sprake te zijn van een probleem. Er zijn veel dingen die er voor kunnen zorgen dat de seks wat minder gaat, zoals minder zin hebben of moeilijker een erectie krijgen. Denk bijvoorbeeld aan drukte op school/werk of sleur binnen de relatie. Vaak kan het dan al helpen om er met je partner goed over te praten om samen met oplossingen te komen. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat jullie altijd ’s avonds laat seks hebben als jullie naar bed gaan, maar dat je dan veel te moe bent en eigenlijk wilt slapen. Een oplossing zou dan kunnen zijn om op een ander moment seks te hebben.

Merk je dat het langer duurt en het echt een seksueel probleem wordt, dan kan het moeilijk zijn om er samen met je partner uit te komen. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je het niet moet proberen! Het blijft belangrijk om met je partner over seks en over (seksuele) problemen te kunnen praten. Daarnaast kun je met de huisarts gaan praten of een afspraak maken bij een seksuoloog. Een seksuoloog zal eerst een intake-gesprek met je/jullie hebben om een goed beeld te krijgen van de problemen. Pas daarna zal een eventuele behandeling gestart kunnen worden.

Soms zal je seksuologische probleem binnen een paar gesprekken opgelost zijn, maar het kan ook langer duren. Probeer je daar niet door af te laten schrikken, want je krijgt er zeker wat voor terug!

Post Author: Admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *