Seks is gezond!

Seks hebben voor je genot , of omdat het goed is voor je gezondheid!?

Dat seks de ideale opkikker is voor je humeur, wisten we al langer. Maar dat ons lichaam baat heeft bij een stevige vrijpartij wordt vaak vergeten. Stel je eens voor dat seks je huid mooier kan maken of je kan helpen bij het afslanken. Zou je dan vaker seks hebben? Hier vertellen we wat seks voor je lichaam kan betekenen

Slaapgebrek
Vergeet middeltjes als warme melk met honing of een heet bad! De beste manier om een goede nachtrust te hebben, is een goede vrijpartij. Seks is dus een ontspannende inspanning die ook voor een goede bloedcirculatie zorgt. Na die inspanning ben je gezond vermoeid en val je makkelijker in slaap.

Beauty
Als je onder de lakens kruipt met je lief, kan het er zo hevig aan toe gaan zodat je gaat transpireren. Bij het zweten krijgen je poriën een heuse schoonmaakbeurt.
Vuil en onzuiverheden worden verwijderd en de kans op puistjes neemt af. Seks blijkt trouwens uitermate geschikt in de strijd tegen cellulitis. Niet alleen je lichaamsweefsel versterkt, de huid vernieuwt ook sneller waardoor ze steviger en elastischer wordt. Dat hebben we te danken aan het vrouwelijke hormoon oestrogeen.

Hoofdpijn
Een vrijpartij uitstellen omdat je hoofdpijn hebt is onzin. Seks is namelijk de ideale pijnstiller, effectiever dan bijvoorbeeld aspirine. Oorzaak zijn de hormonen noradrenaline en endorfine, die tijdens het vrijen vrijkomen. Het eerste hormoon geeft vrouwen een fijn en kalmerend gevoel waardoor de spanning in de bloedvaten verdwijnt en ze meer uitzetten. Endorfine kan vergeleken worden met morfine en werkt uitermate pijnstillend

Cardiotraining
Het hart is de sterkste en belangrijkste spier van ons lichaam en dient dus heel goed verzorgd te worden. Waarom dan niet door een stevige workout  met je lover? Het hart zal tot honderd extra slagen per minuut maken en daardoor het bloed sneller door je aderen doen stromen. Ha
Seks is een net zo goede cardiotraining dan welke andere sport ook. Uit onderzoek blijkt zelfs dat mannen die minstens twee keer per week vrijen, aanzienlijk minder risico hebben op een hartaanval

Slank
Als je niet van sporten houdt,maar liever in je bed ligt met je lief, kan je toch lekker slank worden..
Tijdens een vrijpartij van een uur, verbruik je maar liefst 300 calorieën. Dat is ongeveer evenveel als tijdens 45 minuten aerobics.
In mannen versterkt seks de spieren en botten, en versterkt het natuurlijke afweersysteem.
Deze positieve ‘bijverschijnselen’ van seks zijn allemaal te danken aan het mannelijke hormoon, testosteron. Tijdens seks neemt het gehalte testosteron toe.

Wist je dat…….?  A kiss a day, keeps the dentist away .Tijdens het zoenen, komt er meer speeksel dan gewoonlijk vrij, niet enkel van je sekspartner maar ook bij jou. Door veel te zoenen, daalt eveneens de zuurgraad van je speeksel en helpt om tandplaque te voorkomen.

Post Author: Admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *