Oeh, ah, ah… oeps!

De meeste mensen ervaren het hebben van een orgasme als een geweldig fijn gevoel. Toch kan een orgasme ongelegen komen. Heb jij het wel eens meegemaakt?

Een bekend voorbeeld van een orgasme dat je ‘onvrijwillig’ overkomt is de natte droom. Dit is een zaadlozing tijdens je slaap die niet per se iets met seksuele gedachten of dromen te maken heeft. Het is namelijk een biologische reflex die je kan overkomen tijdens je REM-slaap. Hoewel de natte droom met name bij jongens bekend staat, kunnen ook meiden een natte droom ervaren. Zij worden dan wakker met meer vaginale afscheiding in het ondergoed.

Een orgasme tijdens je slaap komt misschien nog niet heel ongelegen. Maar je kan ook op andere manieren dan door seks met iemand anders of met jezelf tot een hoogtepunt komen.

Zo schijnt het bijvoorbeeld voor te komen dat vrouwen een orgasme ervaren tijdens het paardrijden. Waarheid of niet, de repeterende beweging in een ritme dat jij zelf kunt bepalen zou theoretisch tot een hoogtepunt kunnen leiden.

Hetzelfde geldt voor fietsen. Op internet valt te lezen dat vrouwen orgasmes ervaren tijdens een ontspannen fietstocht. Twijfel je of dit kan? In de serie ‘Gooise vrouwen’ is er in ieder geval een hilarische scène opgenomen waarin het Willemijn overkomt.

Ook orgasmes tijdens het sporten komen voor. Er wordt zelfs gesteld dat talloze vrouwen wereldwijd een orgasme ervaren tijdens het fitnessen. Amerikaans fitnessinstructeur Adam Cambell noemt het een ‘coregasm’, een hoogtepunt dat je met je hele lichaam voelt. Het hebben van een orgasme tijdens het sporten kan verklaard worden doordat je lichaam bij het sporten endorfines en dopamine aanmaakt; dezelfde stoffen die nodig zijn om tot een orgasme te komen. Door de spierspanning in de benen en buik stimuleer je de zenuwuiteinden in het bekkengebied en kan de clitoris dus gestimuleerd worden. Het gevolg: een orgasme tijdens het sporten!

WIST JE DAT…? De experts van ‘Womens Health’ specifieke fitnessoefeningen hebben opgezet die tot een orgasme zouden kunnen leiden? De oefeningen omvatten o.a. buikspiertrainingen en sit-ups. En mocht je er niet van klaarkomen, dan heb je in elk geval goed getraind!

 

Post Author: Admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *