Orgasme man

Een orgasme bij een man bestaat uit snelle ritmische spiersamentrekking, de spieren spannen en ontspannen zich, waardoor het in de bijballen opgeslagen sperma via de urinebuis naar buiten wordt gestuwd. Dit noemt laatste noem je de ejaculatie. De hoeveelheid sperma die bij een ejaculatie vrij komt varieert van man tot man en hangt ook af van hoe lang geleden en hoe vaak je ervoor bent klaargekomen.
Het orgasme van een man duurt normaal tussen 3 en 10 seconden. Het voelt vaak erg fijn. Het is voor een man mogelijk om een orgasme te hebben zonder ejaculatie. Dit komt vaak voor bij jongeren in de puberteit die nog geen sperma hebben maar wel al masturberen. Ook een ejaculatie zonder een orgasme is mogelijk.
Na een orgasme is er in de man een rustperiode nodig voordat hij weer tot een nieuw hoogtepunt kan worden gebracht. Deze rustperiode kan, afhankelijk van de persoon en van zijn leeftijd, variëren van een minuut tot meer dan een half uur. Stimulatie van de penis gedurende de rustperiode kan zeer onprettig of zelfs pijnlijk zijn.

Post Author: Admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *