Verslaafd aan masturbatie of de gewoonste zaak van de wereld?

Via www.seksenzo.info krijgen we vaak de vraag van jongeren die regelmatig masturberen of zij verslaafd zijn aan masturberen. Soloseks of masturberen hoort bij een gezonde seksuele ontwikkeling. Jongeren die masturberen kennen immers hun eigen lichaam beter. Maar wanneer wordt masturbatie een verslaving?
 
Hoe vaak je masturbeert, maakt op zich niet uit. Het kan wel zijn dat je vindt dat je er te weinig controle over hebt. Masturbatieverslaving is, eenvoudig gezegd, de dwangmatige behoefte hebben om te masturberen. Deze behoefte wordt zo groot dat je als verslaafde niet in staat bent om te stoppen met masturberen. Er is wel duidelijk een verschil tussen een masturbatieprobleem en een -verslaving. Heb je een probleem, herken je dit tijdig, dan kan je dit bijsturen. Ben je echt verslaafd, lukt het je niet om te stoppen en beïnvloedt het je leven, dan kun je het beste therapeutische hulp zoeken.

Masturbatie als ontdekkingsreis
Zeg nou zelf, niemand kent jouw lijf zo goed als jijzelf. Als je alleen bent ben je ook het meest ontspannen, wat een groot voordeel voor seksuele ontdekkingsreizen is. Wanneer je alleen bent kun jij op je gemak uitzoeken wat jij het lekkerst vindt. Welke plekjes, hoe lang, hoe snel, en een lichte of stevige aanpak.

Masturbatie is dus iets persoonlijks dat een normale seksuele relatie niet in de weg staat. Wanneer je binnen je relatie masturbeert zegt dit niets over de kwaliteit van je seksleven. Bij sommige stellen speelt het masturberen zelfs een actieve rol in het seksleven, door bijvoorbeeld naar elkaar te kijken tijdens het masturberen.

De voordelen van masturberen
– Masturberen heeft ook vele andere voordelen naast het ontdekken wat je fijn vindt, zo leer je aan je zelf toe te komen.
– Masturbatie is veilig, je kunt er niet zwanger van worden en ook geen seksueel overdraagbare ziekten (soa’s) van krijgen, terwijl er wel genot is!
– Zelfs regelmatig vernieuwen van het mannelijke zaad kan – met de nadruk op ‘kan’ – prostaatkanker voorkomen.
– En een orgasme van de vrouw waarbij geen sperma in de vagina terecht komt, verlaagt de pH van de baarmoederhals. Zaadcellen kunnen in een omgeving met een lage pH niet lang overleven. Door te masturberen verwijdert een vrouw dus actief achtergebleven sperma uit de baarmoederhals.
Regelmatig masturberen is dus voor zowel meiden als jongens prima!

WIST JE DAT…? Masturberen ook ontspannend werkt? Sommigen kunnen bijvoorbeeld beter slapen na eerst gemasturbeerd te hebben. Ook kan het verlichting geven bij menstruatiepijn.

Post Author: Admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *