Voor mijn allerliefste…

Super ouderwets maar nog steeds heel doeltreffend: de liefdesbrief!

Vroeger, toen Post.nl nog PTT heette, hadden de mannen en vrouwen in de rode regenpakken de grote verantwoordelijkheid om liefdesbrieven bij mensen thuis te bezorgen. Zodra je de brief op de bus deed, duurde het ten minste een dag voordat deze bezorgd werd en dus zeker een aantal dagen voordat je iets terug kon verwachten. Een hoop zenuwen en wachten bij de brievenbus dus!

Nu zijn er allerlei moderne communicatietechnieken zoals telefoneren, chatten, sms-en, pingen en e-mailen en zijn we helemaal vergeten hoe romantisch een liefdesbrief kan zijn. In dit digitale tijdperk wordt helaas geen gebruik meer gemaakt van de manier om liefdesbrieven op school stiekem in de jaszak van de ander te stoppen. Best zonde toch?

Want wanneer jij degene waar je verliefd op bent een brief stuurt waarin jij je gevoelens uit, zal het die ander zeker raken. Zeker als je de brief ook nog persoonlijk maakt door een vleugje van je parfum of aftershave toe te voegen, of een afdruk van een kus met lippenstift.

Het resultaat valt of staat met het schrijven van een goede brief. Maar hoe schrijf je nou een onweerstaanbare liefdesbrief?
Hier volgen een aantal tips voor DE brief:

• Schrijf je liefdesbrief bij voorkeur met de hand. Dat komt veel persoonlijker over dan dat je de brief op de computer schrijft.
• Zorg dat de brief er mooi uit ziet.
• Maak je brief persoonlijk en schrijf uit je hart.
• Wees origineel met een vleugje humor.
• Geef (geloofwaardige) complimentjes. Een volslanke dame schrijven dat ze licht als een veertje is, zou wel eens beledigend kunnen overkomen.
• Maak vergelijkingen (je ogen zijn zo helder als de zee).
• Vermijd (in het begin) seksueel getinte opmerkingen.

WIST JE DAT…? Er speciale postzegels zijn met het thema liefde die je bijvoorbeeld voor het sturen van een liefdesbrief kunt gebruiken? Deze zijn gewoon per velletje te koop bij het postkantoor en maken je brief helemaal af!

Post Author: Admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *