Seksuele onafhankelijkheid

Hoezo heb je een ander nodig om te vrijen! Vrijen met jezelf, lekker en wel zo veilig.
 
Soloseks of masturberen is vrijen met jezelf. Je leert je eigen lichaam kennen, je leert wat je lekker vindt en hoe je klaar kan komen, het is een goede voorbereiding op seks met een ander en je ontdekt algemene dingen over seks. Sommigen doen aan masturberen anderen moeten er niets van hebben. Masturberen is dus niet raar en je hoeft je er niet voor te schamen, ook niet wanneer je een relatie hebt.

Masturberen bij jongens: aftrekken
Als jongens vrijen met zichzelf heet dit aftrekken. Hierbij leg je de hand om de penis en beweeg je  de penis op en neer over de eikel, omdat deze het gevoeligst is. Kijk hierbij welk tempo het fijnst is. Als je besneden bent (je hebt geen huid over de eikel) is de eikel wat minder gevoelig. Je kunt dan wat spuug of glijmiddel gebruiken.
Je kunt ook eens wat anders proberen tijdens het masturberen, zoals je hand andersom houden of maar een aantal vingers te gebruiken. Een andere manier is de bekkenstoot, waarbij je op je buik ligt en je bekken heen en weer stoot, als je dit langdurig doet, kan dit schade aanbrengen en ervoor zorgen dat je problemen krijgt met het krijgen van een erectie of orgasme.
Geef tijdens het masturberen ook aandacht aan andere gevoelige plekjes, zoals je tepels, ballen en dijen. Kijk welke plekjes voor jou lekker zijn. Fantaseer wat of kijk plaatjes en probeer af en toe te stoppen vlak voor je klaar komt, zo wordt je orgasme heviger.

Masturberen bij meisjes: vingeren

Als meisjes vrijen met zichzelf heet dit vingeren. Er zijn hier verschillende manieren voor. De meeste meisjes raken opgewonden van strelen van de clitoris. Dit is de meest gevoelige plek van je lichaam. Soms zelfs een beetje te gevoelig. Dan kan je het best eerst rond de clitoris strelen, rondom beide kanten van de vagina en bij de grote en kleine schaamlippen. Ga dan steeds dichter naar de clitoris toe. Ook kan je proberen te strelen door de stof van je (dunne) onderbroek . Andere manieren van je clitoris stimuleren is met de waterstraal van de douche. Kijk wat je zelf lekker vindt, dit kan per keer verschillen.
Masturberen is lekker omdat je opgewonden raakt. Als je moeite hebt met klaarkomen, is het belangrijk om voldoende tijd te nemen, niet teveel van ritme te veranderen als je opgewonden bent en je te concentreren door bijvoorbeeld te fantaseren.

Niemand kent jouw lijf zo goed als jijzelf!

WIST JE DAT?… Mensen die masturberen een beter seksleven hebben volgens Seksuologen.

Post Author: Admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *