De naakte waarheid over Naturisten

Komende zomer iedereen in het Adams- of Evakostuum? In gemeenschap samen naakt, niet voor seks maar uit respect voor mens, dier en natuur.

Naakt zijn is voor één een heerlijk idee de ander moet er niets van hebben. Veel mensen lopen in de privacy van hun eigen huis graag naakt, maar dat maakt hen niet gelijk naturist. Naturisme wordt gekenmerkt door gemeenschappelijke naaktheid, die als doel heeft het bevorderen van zelfrespect, respect voor de medemens en eerbied voor natuur en milieu. Om mensen enthousiast te maken voor het naturisme is het op 19 juni Naturistendag.

Hoe je er uitziet is binnen het naturisme niet belangrijk. Het belangrijkste is dat jij jezelf bent. Mensen kunnen in het naturisme zichzelf zijn. Dik of niet. Bovendien is het zo dat het lijf er zonder badpak, bikini of zwembroek mooier uitziet. Met badpak, bikini of zwembroek zal juist vaker dan je lief is de nadruk worden gelegd op te dikke billen, buik of benen. Dat argument is al voldoende reden om het naturisme in je leven te verwelkomen.

Hoewel vaak anders gedacht, wordt naakt zijn door naturisme niet geassocieerd met seks. Een naturistenterrein is geen seksclub, wie openlijk seks heeft loopt zelfs de kans van het terrein te worden verwijderd. Als je als man voor het eerst op een naturistenterrein komt, kan het best zijn dat je een erectie krijgt, door het zien van een naakte vrouw. Naturisten zullen in dat geval nooit krampachtig reageren, een erectie is per slot van rekening natuurlijk en heel normaal, maar zij zullen de persoon in kwestie leren dat elkaars naakte lichaam heel gewoon is en niet automatisch hoeft te leiden tot het krijgen van een erectie.
Als je een erectie vervelend vindt wordt geadviseerd om er een handdoek overheen te gooien. Je kunt ook een koude douche nemen of in het water op je buik gaan liggen.

Misschien schuilt er in jou wel een Naturist. In welke situaties ben je comfortabel bloot? Vind je dat naakt heel gewoon is of houd je liever je Adam of Eva kostuum voor jezelf? Sta je alleen naakt in de badkamer, en dan met de deur op slot, of wissel je op het strand, zonder handdoek, je korte broek voor een zwembroek? Het ligt er ook een beetje aan wat jij thuis gewend bent: loopt iedereen naakt door het huis na het douchen of gaat de deur op slot en de ochtendjas snel aan? En natuurlijk hoe jij je daarbij voelt.
Om het uit te proberen kun je natuurlijk je achtertuin (of balkon) gebruiken, maar check dan wel of je buren er geen problemen mee hebben of anders dat niemand je/jullie kan zien.

WIST JE DAT?… fotograaf Spencer Tunick zijn beroep heeft gemaakt van het fotograferen van grote groepen naakte mensen? Deze beeldend kunstenaar reist over de hele wereld om groepen mensen in het openbaar naakt vast te leggen, zoals op pleinen, in de bergen, op bruggen en in parkeergarages.

Post Author: Admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *